Διαγνωστική Υστεροσκόπηση:

Διαγνωστική Υστεροσκόπηση είναι η μέθοδος με την οποία έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την εσωτερική κοιλότητα της μήτρας που ονομάζεται ενδομήτριο. Με τη χορήγηση μέθης συνήθως, μία πάρα πολύ μικρή κάμερα διαμέτρου 3-5mm εισέρχεται δια μέσω του καναλιού του ενδοτραχήλου μέσα στην ενδομητρική κοιλότητα. Με την εξέταση αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του ενδοτραχήλου για πολύποδες, συμφύσεις, ή κακοήθεια, και της κοιλότητας της μήτρας για ύπαρξη διαφράγματος, συμφύσεων, ανωμαλιών διάπλασης της μήτρας, ινομυωμάτων, πολυπόδων, υπερπλασίας, και κακοήθειας.

Επεμβατική Υστεροσκόπηση:


Στην επεμβατική Υστεροσκόπηση με μια διαδικασία παρόμοια με τη διαγνωστική, χρησιμοποιώντας επιπλέον διάφορα εργαλεία (όπως ψαλίδι, ρεσεκτοσκόπιο) είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι παρακάτω παθήσεις:
  • Πολύποδες 
  • Λύση συμφύσεων
  • Διάφραγμα μήτρας
  • Ινομυώματα που εντοπίζονται στην ενδομητρική κοιλότητα(υποβλεννογόνια)
  • Βιοψία υπό οπτικό έλεγχο, όπως, και θεραπευτική αφαίρεση του ενδομητρίου σε αιμορραγίες της μήτρας, πολύ συχνές στην κλιμακτήριο, ή στην εμμηνόπαυση.

Ειδικότερα, κατά την υστεροσκόπηση για αφαίρεση των υποβλεννογόνιων ινομυωμάτων, με τη βοήθεια του υστεροσκοπίου μπορεί να γίνει η αφαίρεσή τους από τον κόλπο, χωρίς καμία απολύτως τομή στην κοιλιά.
Η υστεροσκόπηση υπερέχει της διαγνωστικής απόξεσης, οσόν αφορά την αφαίρεση πολυπόδων από την ενδομητρική κοιλότητα, αφού η απόξεση είναι θεωρητικά μια σχετικά <<τυφλή>> μέθοδος. Η υστεροσκόπηση  είναι τέλος  μια μέθοδος ελάχιστα τραυματική, η ασθενής συνήθως δεν χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο πέραν της μίας ώρας μετά την επέμβαση, και επιστρέφει στις δραστηριότητές της την επόμενη μέρα, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.
ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ
 
roussa72@